Hodgkin ve non-Hodgkin olmak üzere iki gruba ayrılan lenfoma da hastalık özellikleri temel olarak benzerdir ve tedaviden çok iyi yanıtlar elde edilebilmektedir. Vücudumuzda bulunan binlerce lenf bezinden gelişebilen bu hastalık bazen yaygın olarak ortaya çıkabilmekte ve kemik iliği dahil başka bölgelere yayılım gösterebilmektedir.
Lenf kanseri tanısı alan hastanın öncelikle tümör dokusunun moleküler ve genetik olarak detaylı incelenmesi gerekmektedir. Bu incelemeler sonucunda hastanın tümör özelliğine göre geliştirilmiş olan akıllı/hedefe yönelik olan ilaçların kemoterapi ile birlikte uygulanması doğrultusunda çok büyük oranlarda şifa elde edilmektedir. Bazı hastalarda ana tedavi bittikten sonra akıllı ilaçların belli aralıklarla devam edilmesi hastalık tekrarını önlemektedir.
Tedaviye rağmen yeterli seviyede iyi sonuç alınamayan hastalarda kemik iliği nakli önemli ve oldukça etkili bir seçenektir. Yine bu durumlarda vücut immün sistemini uyararak etki eden aşı tedavileri de oldukça faydalıdır ve uygun hastalarda verilmesi gerekmektedir.