Ülkemizde en sık görülen kanserlerden birisidir. Tiroid bezinde saptanan nodüllerin incelenmesi, biyopsi ile örnek alınması ile teşhis konulan hastalarda tiroid bezinin tamamının veya uygun olan hastalarda bir kısmının çıkarılması tedavinin ilk basamağını oluşturmaktadır. Bu hastaların uygun olan bir kısmında halk arasında atom tedavisi olarak isimlendirilen radyoaktif iyot tedavisi uygulaması ile hastalığın ilerlemesi kontrol altına alınabilmektedir.
Bazı tiroid kanserleri hastalığın ilerleyen döneminde bazıları ise başlangıçta akciğer, kemik gibi başka organlara yayılım gösterebilmektedir. Bu hastalardan atom tedavisine rağmen ilerleme gösterenlere eskiden kemoterapi uygulanmakta iken artık yeni geliştirilen hedefe yönelik/akıllı ilaçlar ve bazılarında aşı tedavileri kullanılmaktadır.
Her tiroid kanseri aynı özellikleri taşımamaktadır. Çok hızlı ilerleyen türler olduğu gibi bazı türler ise ailesel özellik gösterip başka kanserlerle birlikte bulunabilmektedirler. Dolayısı ile her tiroid kanseri hastasının kendi özelliği belirlenmeli, yapılan moleküler ve genetik analizlerle en çok faydalanabileceği ilaçlar tespit edilerek hastalara bireysel olarak uygulanmalıdır.