Cilt Kanseri (Melanom)

           Normal deri üzerinde veya daha önce bulunan benler üzerinden gelişebilen melanom kötü huylu cilt tümörü olarak bilinmektedir. Vücut da bulunan benlerdeki renk değişikliği, kıllanma, kanama ve benzeri değişikliklerin fark edilmesiyle erken teşhis bir çok hastada mümkün olmaktadır. Erken dönemde yakalandığı takdirde tamamen iyileşme ihtimali yüksek olan bu tümörde, daha ileri durumlarda mutlaka koruyucu yada tedavi edici  ilaçların verilmesi gerekmektedir.

         Cilt kanserinin her kişide özellikleri farklıdır. Bu özelliklerin kanser dokusunda yapılan inceleme ile saptanmasının ardından,  başka organlara yayılmamış fakat lenf bezelerine yayılmış olan hastalarda yaklaşık 1 yıl boyunca yayılmayı önleyici akıllı ilaçların/hedefe yönelik tedavilerin yada aşı tedavilerin verilmesi hastalık yayılmasını büyük oranda önlemektedir.

            Hastalığın akciğer, karaciğer ve benzeri başka organlara yayıldığı durumlarda da yine çok etkili akıllı tedavi seçenekleri bulunmaktadır. Bu akıllı/hedefe yönelik tedavilerin uygun zamanlarda aşı tedavileri ile birlikte verilmeleri ile birçok hastada çok iyi neticeler alınabilmekte bir kısım hastada tümörün tamamen yok edilmesi söz konusu olabilmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Call Now Button0312 229 20 55